~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
...................................................................................Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Η Φωτό Μου

περί του ταχυδρομείου... ο Πάνος Αϊβαλής // Επικοινωνία στο email: kepeme@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Το Θέμα της Ημέρας

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Kosta Boda: Ζητά αποζημίωση 4,8 εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Το γνωστό κατάστημα το οποίο στεγαζόταν επί 40 χρόνια στο νεοκλασικό κτίριο του Τσίλερ, ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια της Αθήνας, δίπλα από τους κινηματογράφους «Αττικόν και «Απόλλων», έγινε μέσα σε λίγες ώρες αποκαΐδια, οδηγώντας δεκάδες υπαλλήλους στην ανεργία και την εταιρεία στην πτώχευση.

Τώρα, η εταιρεία «Kosta Boda», στρέφεται με αγωγή της που συζητήθηκε στο Διοικητικό Πρωτοδικείου κατά του ελληνικού Δημοσίου, της Αστυνομίας, της Περιφέρειας, του Δήμου αλλά και της Πυροσβεστικής για την παντελή απουσία τους εκείνες τις δραματικές ώρες που «κουκουλοφόροι έριχναν δεκάδες μολότοφ οι οποίες υπολογίζονται σε πάνω από 100».
Σύμφωνα με την αγωγή της εταιρείας, οι «κουκουλοφόροι προσπαθούσαν επί δύο ώρες και τελικά κατάφεραν να σπάσουν τα σιδερένια προστατευτικά και τα αλεξίσφαιρα τζάμια που υπήρχαν στο κατάστημα και να ρίξουν μέσα στο χώρο τις μολότοφ… Η θωράκιση του καταστήματος ήταν τέτοια που στα τόσα χρόνια με εκατομμύρια πορείες, φασαρίες και ζημιές στην Αθήνα δεν είχε ποτέ κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Βέβαια και ποτέ δεν υπήρξε τέτοια μεγαλειώδης αδιαφορία για την προστασία του από το κράτος». .

Δύο χρόνια μετά τον εμπρησμό της Marfin, όπου χάθηκαν και ανθρώπινες ζωές, στην ίδια περιοχή, θα έπρεπε να γνωρίζει η πολιτεία και να είναι προετοιμασμένη για ανάλογα επεισόδια προκειμένου να μπορούν να αποτραπούν, σημειώνεται χαρακτηριστικά στην αγωγή της «Kosta Boda». Αντίθετα όμως, όπως επισημαίνεται, « σε όλη τη διάρκεια της καταστροφής ΟΥΔΕΙΣ εμπόδισε τους κουκουλοφόρους και ουδεμία δύναμη τάξης εμφανίστηκε, παρότι μάλιστα υπήρχαν χιλιάδες αστυνομικοί γύρω από το κοινοβούλιο. Επιπλέον, η Πυροσβεστική, που έφθασε στο τέλος, αφού είχε καταστραφεί το κτίριο και η επιχείρηση, ασχολήθηκε με το να μην επεκταθεί η πυρκαγιά στα διπλανά κτίρια.
Αποτέλεσμα ήταν η καταστροφή ενός κτιρίου που ήταν «κόσμημα» κάποτε για την Αθήνα με δεκάδες υπαλλήλους ανέργους, την επόμενη ημέρα. Η πυρκαγιά συνέτεινε στην πτώχευση, όπως αναφέρεται και της εταιρείας η οποία επισημαίνει στην αγωγή της πως το ποσό που τυχόν θα επιδικαστεί θα διατεθεί για να καλυφθούν οφειλές στο δημόσιο και το ΙΚΑ, κυρίως όμως για να καταβληθούν οι αποζημιώσεις των εργαζομένων.

___________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράμμα από την Αθήνα

Γράμμα από την Αθήνα